Rreth Nesh

Kompania Lajthiza® Invest sh.a e themeluar në vitin 1999, ka investuar pa ndërprerje në një zonë të thellë malore në Veri-Lindje të Shqipërisë, në fshatin Lajthizë, Pukë, Bashkia Fushë-Arrëz me fabrikën e saj të prodhimit dhe ambalazhimit të ujit natyral.

Fabrika e ujit natyral Lajthiza® është ndërtuar në lartësinë 1200m mbi nivelin e detit, ndërsa burimi rrjedh nga një masiv malor 1600m mbi nivelin e detit, me një strukturë shkëmbore magmatike të bazuar në silicë dhe argjend. Kjo është arsyeja pse uji i “Lajthizës” ka një shije shumë të veçantë dhe është ujë i lehtë dhe i tretshëm. Me përqindjen e lartë të bikarbonatit HCO3, i cili neutralizon të gjitha llojet e acideve, çdo person mund të pijë një sasi të pakufizuar të këtij uji në ditë.

Burimi ynë Natyror i Ujit klasifikohet si Ujë – i pasur dhe i balancuar me minerale dhe me cilësi të veçanta për shëndetin,  duke u konsideruar si “Uji Premium”.

450+
Te punesuar
1600m
Mbi nivelin e detit
200+
Automjete Transporti
8
Vende ku eksportohet aktualisht uji “Lajthiza”

Teknologjia

Kompania Lajthiza® Invest sh.a ka një cikël të mbyllur të prodhimit, nga:

Injektimi:

Lajthiza® realizon një proçes me teknologji të lartë injeksioni në PET dhe HDPE, me makineri të prodhuara nga kompania o NESTAL (Zvicër) dhe KRAUSS MAFFEI (Gjermani)  hap linkun.

Linjat e prodhimit janë teknologjia më e avancuar për proçeset e fryrjes, mbushjes, taposjes dhe paketimit, pothuajse që të gjitha të prodhuara nga kompania KRONES AG (Gjermani)  hap linkun

Linja Bardi, ka kapacitet të lartë të mbushjes së ujit në formatin 19 L hap linkun

Sistemi i filtrimit të ujit është sistem i integruar 3M (SHBA) hap linkun

 

Mbushja kryhet vetëm me gravitet, direkt nga burimi e në filtër dhe pastaj në shishe pa ia prishur strukturën ujit, pa parë në asnjë moment dritën e diellit, pa përdorur asnjë lloj pompe, pa trajtimin e ujit, pa korrektimin e tij, absolutisht pa ndotjen e ujit në sajë të përdorimit të tubacioneve inoksi hermetike.

Ky proces siguron që: “Lajthiza Premium Water” të jetë cilësia më e mirë e ujit në treg.

Së bashku drejt një bote më të mirë.

Bashkëpunimi i Lajthiza® Premium Water me Tetra Pak®, e bën atë, kompaninë e parë në të gjithë Europën Juglindore e cila hedh në treg ujin me paketim kartoni me bazë bimore. Linja Tetra Pak®, e cila është një teknologji superiore dhe e avancuar, është instaluar në Pukë, në fabrikën e prodhimit të ujit Lajthiza® në Lajthizë, Pukë. Kjo teknologji prodhimi siguron jo vetëm paketim modern dhe ekonomik deri më tani, por edhe kontrollin e të gjitha fazave të prodhimit. Paketimi Tetra Pak®, ruan temperaturën e ftohtë më gjatë, ruan vetitë organoleptike natyrore, mbron vlerat ushqyese që uji mbart dhe është lehtësisht i riciklueshëm. Është projektuar të jetë lehtësisht për t’u marrë kur jeni në lëvizje. Uji mineral natyral Lajthiza® buron nga lartësia dhe qëndron i paprekur pa u ndikuar nga rrezet e diellit derisa të hapet. Paketimi Tetra Pak®, ka marrë miratimin nga Shoqata Suedeze e Reumatizmit.

Flota

Lajthiza® është e vetmja kompani Shqiptare e cila është All in One. Ajo mbulon 100% të tregut të Republikës së Shqipërisë. Shitja, transporti, marketingu bëhen vetë nga Lajthiza.

Transportimi i ujit kryhet direkt nga fabrika e prodhimit Pukë për në magazinat e saj në Tiranë, Durrës, Kavajë dhe deri tek distributorët që gjenden në të gjithë Shqipërinë.

Kompania Lajthiza® përdor mjete të tonazhit të lartë, siç janë Trajlerat e markës Actros (Mercedes-Benz).

Shitja bëhet nga vetë Lajthiza® duke përdorur mjete tip furgoni me kapacitet mbajtës deri 3.5 ton, të markës Mercedes – Benz.

Flota për shitjen përbëhet nga rreth 120 furgona të cilët janë kudo në Tiranë, Durrës, Kavajë, ndërsa pjesa tjetër mbulohet nga Distributorët, të cilët kanë furgona me logon zyrtare të “Lajthiza”.

Kompania Lajthiza® në shitje ndjek të dyja format: Presales dhe Direct sales.

Vendet ku jemi të pranishëm:

Distributorët:

Shqipëri

Kompania : Lajthiza Invest sh.a

Email: [email protected]

Tel: +355 4 450 0420

Location: Open in Google Maps

Kosovë

Kompania:Impex – Life, Shpk,

Email: [email protected]

Tel: +383 4 450 0420

Location: Open in Google Maps

Maqedonia e Veriut

Kompania:Fluidi-M

Email: [email protected]

Location: Open in Google Maps

Pikat e shitjes në Evropë dhe në botë:

Dubai

Zvicër

Angli

Gjermani

Belgjikë

Investimi për periudhën
2019 – 2022

Duke vlerësuar kërkesën e madhe të tregut shqiptar dhe atij të eksportit për Ujin Lajthiza®, kompania Lajthiza® ishte krejt e ndërgjegjshme dhe e sigurtë për të vazhduar e rritur më tej investimet, si më poshtë:

Ndërtimin e një fabrike të re me sipërfaqe prej 60,000 m2, komplet e orientuar nga eksporti.

Një Linjë të Re Mbushje “Krones” për ujin 0.5 lit me një kapacitet prodhimi prej 50,000 shishe në orë, për të përballuar kërkesat e larta prej tregut vendas dhe ekportet.

Një Linjë të Re Mbushje në shishe qelqi për ujin Pa-gaz dhe Me-gaz, me kapacitet prodhimi prej 20,000 shishe në orë.

Një Linjë të Re Mbushje për paketimin 19 litra (5 gallon), me kapacitet prodhimi prej 2,000 bidona në orë.

Ndërtimin e Resortit Turistik (Kompleks Agro-Turizëm), si Investitor Strategjik, i miratuar nga Qeveria shqiptare në 2021.